Β4 ΝΟΔΕ, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις – Ιάσιο Θεραπευτήριο

Σε μια εποχή που η κρίση έχει χτυπήσει όλους τους τομείς , το μεγαλύτερο πλήγμα έχει δεχτεί ο τομέας της υγείας, καθώς από κοινωνικό αγαθό έχει μετατραπεί για τους περισσότερους πολίτες, σε είδος πολυτέλειας.
Εκατοντάδες άνθρωποι ταλαιπωρούνται σε καθημερινή βάση, είτε στην δευτεροβάθμια υγεία που καλύπτει το κομμάτι της περίθαλψης, είτε στην πρωτοβάθμια, η οποία είναι και ιδιαίτερα σημαντική καθώς στην ουσία είναι η κάλυψη βασικών εξετάσεων που θα συμβάλλουν στην πρόληψη και ως εκ τούτου στην μείωση των δαπανών για νοσοκομειακή περίθαλψή.
Η υγεία δεν είναι απλά μια άποψη ή ένας ολόκληρος σχεδιασμός. Πρόκειται για ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της «Αστικής δημοκρατίας», αφού όπως αναφέρεται και στο άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος: «Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.»
Μάλιστα, έντονη κριτική έχει ασκηθεί στην σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να εκτιμά ότι η Δημόσια Υγεία βρίσκεται στα όρια της, τονίζοντας πολλές φορές σε δηλώσεις του, ότι «απαιτείται αναδιάρθρωση του συστήματος, με άλλη φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας, σε όλα τα επίπεδα».

Η Β4 ΝΟΔΕ, «δίπλα» στον πολίτη, με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις
Αφουγγραζόμενη της ανάγκες της κοινωνίας η νομαρχιακή Βορείων Προαστίων της ΝΔ (Β4 ΝΟΔΕ) στάθηκε «δίπλα» στους δημότες του Ν. Ηρακλείου και των γειτονικών δήμων και πραγματοποίησε μια δράση με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, ανεξαρτήτου κομματικού «χρώματος».
6 ειδικότητες γιατρών και πολλοί νοσηλευτές πρόσφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, στο πολιτιστικό πολυκέντρο Ηλέκτρα Αποστόλου, έπειτα από απόφαση του προέδρου της Β4 ΝΟΔΕ κ. Αδαμόπουλου σε συνεργασία με τον τομεάρχη υγείας κ. Βασίλη Μπατσακούτσα και την τομεάρχη κοινωνικής πολιτικής κα Σοφία Κοκκίνη. Οι εξεταζόμενοι είχαν την δυνατότητα να κάνουν εξετάσεις αίματος, καρδιογράφημα, υπέρηχο θυροειδή, ενώ είχαν την δυνατότητα να λάβουν συμβουλές από ειδικό διαβητολόγο και διατροφολόγο, σχετικά με τον διαβήτη, από γαστρεντολόγο, παθολόγο, καθώς επίσης και από φυσιοθεραπευτή.

Η τεράστια ανταπόκριση που υπήρχε από τον κόσμο έδειξε πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει για δωρεάν αλλά και για ποιοτική υγεία, καθώς πάνω από 300 συμπολίτες μας επισκέφτηκαν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ η «επισφράγηση» της επιτυχίας έγινε έπειτα από την «ανακάλυψη» καρκίνου σε έναν από τους επισκέπτες, δίνοντάς του την ευκαιρία για έγκαιρη θεραπεία.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και η ίδια η κα Κοκκίνη «Η δημόσια υγεία έχει παραμεληθεί εντελώς τα τελευταία 2 χρόνια και οι ευθύνες έχουν αποδοθεί. Τα ραντεβού καθυστερούν πάρα πολύ για να γίνονται οι προληπτικοί έλεγχοι που απαιτούνται, κάτι που δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει μέσω των ΤΟΜΥ που εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την σημερινή δράση είδαμε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη την πρόληψη. Την θέλει και την υποστηρίζει. Όμως δεν υπάρχει πολιτική πρωτοβουλία. Για αυτόν τον λόγο προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια υγεία, με θέσπιση του οικογενιεακού γιατρού με παράλληλη την άμεση κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό».

Σχετικά με την ανταπόκριση που είχαν από τους πολίτες η κα Κοκκίνη δήλωσε: «Υπήρξε μεγάλη απήχηση και πολλοί από τους εξεταζόμενους μας είπαν ότι τέτοιες δράσεις που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, πρέπει να γίνονται»

Μάλιστα, όπως μας δήλωσε ο κ. Μπατσακούτσας ο κόσμος που προσήλθε ήταν από διάφορους δήμους, και όχι μόνο κοντινούς σε απόσταση απο το Ηράκλειο. «Είχαμε αυτή την τεράστια συμμετοχή από διάφορους δήμους, όπως Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Πεύκη, Χαλάνδρι, ακόμα και από τον Άγιο Δημήτριο. Φυσικά, μη φανταστείτε ότι ο κόσμος που ήρθε ήταν μόνο από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου όπως έχει θέσει και ο πρόεδρός μας κ. Μητσοτάκης είμαστε ανοιχτοί στην επικοινωνία για να ακούσουμε και να συζητήσουμε με όλους».

Θεοτόκη Τιτή Ντολαπτσή: Η «ψυχή» της δράσης
Όπως τόνισε και ο κ. Μπατσακούτσας, η δράση πραγματοποιήθηκε με την συμβολή της κας Τιτής Ντολαπτσής, η οποία ως ιδιοκτήτρια της Γενικής κλινικής Ιάσειο που εδρεύει στην Καλλιθέα παραχώρησε γιατρούς 6 ειδικοτήτων, νοσηλευτές, καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις εξετάσεις.

«Το team των γιατρών ήταν τεράστιο και όλο αυτό το οφείλουμε στην κα Ντολαπτσή, η οποία φόρτωσε ένα ολόκληρο φορτηγό για να μεταφερθεί ο εξοπλισμός από την κλινική της και ένα μικρό πούλμαν για το έμψυχο υλικό. Είναι ένα άτομο που προσφέρει ό,τι έχει για τους συνανθρώπους της καθώς ως ψυχολόγος μπορεί εύκολα
να μπαίνει στην ψυχή του καθενός».
Εντοπίστηκε…καρκίνος
Η ίδια μάλιστα, τόνισε την σημασία της πρόληψης, ενώ με ιδιαίτερη συγκίνηση ανέφερε το περιστατικό του εξεταζόμενου που ανακάλυψαν ότι πάσχει από καρκίνο.
«Δυστυχώς λόγων των οικονομικών προβλημάτων έχουμε παραμελήσει την πρόληψη. Έτσι, με την ευκαιρία που μου έδωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Αδαμόπουλος μπόρεσα να συμβάλω σε αυτή την τεράστια προσπάθεια για να προσφέρουμε σε εκατοντάδες συμπολίτες μας την δυνατότητα να κάνουν κάποιες βασικές εξετάσεις, όπως και να συμβουλευτούν τους γιατρούς μας. Μάλιστα, νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένη που εντοπίσαμε σε έναν εξεταζόμενο ότι πάσχει από καρκίνο και του δώσαμε την δυνατότητα να το αντιμετωπίσει εγκαίρως. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε από εξειδικευμένο χειρουργό στον θυροειδή, μέσω υπερήχου.»

Τέλος η κα Ντολαπτσή αναφέρθηκε στους συνεργάτες της, ενώ υποσχέθηκε στην πραγματοποίηση κι άλλων αντίστοιχων δράσεων.
«Έχω την χαρά να έχω πολύ ευαίσθητους συνεργάτες οι οποίοι αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους, γιατί θέλουν να προσφέρουν στον κόσμο.. Βέβαια δεν πρόκειται να μείνουμε μόνο σε αυτή την δράση. Σύντομα θα πραγματοποιηθούν κι άλλες τέτοιες δράσεις και σε άλλους δήμους»..

http://dikaiosinisimera.gr/politiki/item/8163-i-nd-protostatei-stin-ygeia-ton-dimoton-pano-apo-300-atoma-eksetastikan-dorean-kontra-sto-karkinoma-ton-imeron