1821..ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ

Φέτος γιορτάζουμε 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση!!! Το 1821 αποτελεί σταθμό σκέψης και περισυλλογής αλλά και θριάμβου της γενναίας ψυχής!!! Ανατρέχοντας στο χρόνο και σκεπτόμενη πως κατάφεραν κάποιες ανυπότακτες, απροσάρμοστες, ατίθασες ψυχές να ορθώσουν ανάστημα, σε μια σκλαβιά που μετρούσε 400 χρόνια, νιώθω ρίγη υπερηφάνειας να διαπερνούν κάθε κύτταρο της ύπαρξης μου …
Άραγε όμως;;; τι να σκεφτόταν κάποιοι άλλοι, αντίθετοι στην ανατροπή, βολεμένοι στο κλειστό μικρόκοσμο τους ;;;
Δύσκολο ..
ουτοπικό ..
ακατόρθωτο ..
τρέλα …
παραφροσύνη..
και όμως αυτοί οι γενναίοι Έλληνες έκλεισαν τα αυτιά τους και προσηλωθήκαν στον ιερό αγώνα, στο όραμα τους, που ήταν η απελευθέρωση του έθνους .. και τα κατάφεραν..κόντρα στις προβλέψεις και έγιναν παράδειγμα για μας ..
Έχουμε δει πολλούς άνισους αγώνες να καταλήγουν σε νίκες .. όπως έχουμε δει διαχρονικά, αυτοί οι αγώνες να βάλλονται εκ των έσω από ανθρώπους βολεμένους, μικρόψυχους και εγωιστές .. που δεν τολμούν να υψώσουν το ανάστημά τους ούτε στον ίδιο τους τον εαυτό, ανίκανοι να δουν πέρα από το δάχτυλο τους .. οι εφιάλτες πολλοί για λίγα μόνο αργύρια, πολλές φορές και για το τίποτα ..
Κανένας όμως εσωτερικός ανήθικος πόλεμος δεν στάθηκε εμπόδιο στη δίψα για ελευθερία, για πρόοδο, για εξέλιξη, για ανατροπή..ζωντανό παράδειγμα το 1821!!!!
Ηθικό δίδαγμα: αν το λέει η καρδιά σου βγες μπροστά !! Πολέμα .. Αγωνίσου .. αλλιώς κρύψου τουλάχιστον στα σκοτεινά εγωιστικά μονοπάτια του υποταγμένου μυαλού σου!!!!