Αριστερές ευαισθησίες….

Μεγάλη απόσταση χωρίζει την αντίληψη της κυβέρνησης από τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην Μόρια και στους άλλους καταυλισμούς, όταν αυτή αρκείται στο να χαρακτηρίζει την κατάσταση απλά «δύσκολη»!
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στους καταυλισμούς είναι όνειδος για ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και αξιών. Η πλήρης απαξίωση της ανθρώπινης ζωής για ευάλωτες ομάδες, ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά. Όπως είναι ευρέως γνωστό,  τεράστια ευρωπαϊκά κονδύλια  έχουν διατεθεί για την φιλοξενία και περίθαλψη αυτών των ανθρώπων, με το σύνολο τους να  αγγίζει  τα 1,6 δις, προκειμένου αυτοί να ζουν σε κανονικές-ανθρώπινες  συνθήκες.

Όλοι θυμόμαστε την πολιτική σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ, πριν ανέλθουν στην εξουσία, που στηρίχτηκε  στην ευαισθησία των Ελλήνων για το δράμα των προσφύγων, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται να  βιώνουν τις πλέον απάνθρωπες καταστάσεις στους καταυλισμούς τους, όπως όλο και περισσότερες Διεθνείς Οργανώσεις με εκθέσεις τους επισημαίνουν. Όλοι θυμόμαστε τους χαρακτηρισμούς του πρώτου καταυλισμού της Αμυγδαλέζας και τις συχνές διαμαρτυρίες των  νεολαίων του κόμματος σε συνεργασία με κοινωνικά ευαίσθητους  «ακτιβιστές» για τις συνθήκες κράτησης των παράνομων μεταναστών. Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι σιωπούν εκκωφαντικά απέναντι σε όσα έχουν δει το φως  της δημοσιότητας και αναφέρονται για τη  Μόρια αλλά και για άλλους καταυλισμούς. Όλα αυτά γιατί; Για να εξυπηρετηθούν και να βολευτούν «ημέτεροι» με παχυλά συμβόλαια και προμήθειες; Γιατί δυστυχώς εκεί παίζεται το παιχνίδι.
Η σημερινή κυβέρνηση με την γνωστή διαπραγματευτική ανικανότητα που την διακρίνει κατάφερε να οδηγήσει  την Ελλάδα  να γίνει χώρα εγκλωβισμού χιλιάδων ψυχών που είδαν ως λύση για την επιβίωση τους, τη φυγή προς την Ευρώπη.  Με τεράστιες  συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες των νησιών που υφίστανται το δυσβάστακτο βάρος της  ανεπαρκούς πολιτικής του κ. Τσίπρα στο προσφυγικό, καθώς και την συνεχιζόμενη παγκόσμια δυσφήμιση της χώρας που   υποσκάπτει άμεσα τις προσπάθειες για ανάκαμψη του Τουρισμού και της οικονομίας, την ώρα που η χώρα πασχίζει να κερδίσει ξανά την αξιοπρέπεια της

Ωστόσο, όσο στοργική και αν είναι η αμεριμνησία για κάποιους, να γνωρίζουν ότι σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν και να σταθούν ενώπιον των μεγάλων ευθυνών και παραλείψεων τους στο θέμα του προσφυγικού.  Και αυτή η ώρα σύντροφοι, κοντοζυγώνει!

Τιτή Ντολαπτσή