Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει τους βιαστές;

Λένε, πως η πιο σκοτεινή ώρα της νύχτας, είναι λίγο πριν την αυγή. Σα να θέλει να επιβεβαιώσει τα παραπάνω η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δείχνει το πιο σκοτεινό της πρόσωπο, λίγο μετά την πρόσφατη, λαϊκή αποδοκιμασία, όπως αυτή εκφράστηκε στις διπλές κάλπες της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019.
Ο Αλέξης Τσίπρας, για άλλη μια φορά ανακόλουθος, αντί της επομένης του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, είπε να το τραβήξει καμία βδομαδούλα ακόμη, ώστε να μείνει η Βουλή ανοιχτή και να φέρει μερικά «έκτακτα» -από κάθε άποψη- νομοσχεδιάκια.
Φυσικά, δεν προκαλεί αυτό καμία έκπληξη. Ενόψει εκλογών, η χειρότερη κυβέρνηση στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους, βρίσκει την ευκαιρία να «τακτοποιήσει» μερικές ακόμη «εκκρεμότητες», δηλαδή ρουσφετάκια της τελευταίας στιγμής, μετακλητούς, κλπ. Τα συνηθισμένα δηλαδή με μια προεκλογική εσάνς στη λογική του «ό,τι προλάβουμε ακόμα».
Μέσα σε αυτά λοιπόν, και με την ίδια νοοτροπία και αντίληψη, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο ΠΚ. Δεν θα αναφερθώ στις προβλέψεις του νέου κώδικα όσον αφορά φόνο εξ αμελείας (Μάτι), συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση ή κατοχή εκρηκτικών. Τους καταλαβαίνω. Κοντά σε όλα τα υπόλοιπα, φροντίζουν εαυτούς και αλλήλους, φίλους ή φίλα προσκείμενους για να μπορούν άνετα να μετατρέψουν την επόμενη της νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη, την Αθήνα σε μπάχαλο. Αυτό ξέρουν, αυτό κάνουν οι άνθρωποι, δεν μας εκπλήσσει.
Αλλά, προσπαθώ να καταλάβω και πραγματικά δεν το χωράει ο νους μου: ποιά σκοπιμότητα εξυπηρετεί η μετατροπή του βιασμού από κακούργημα σε πλημμέλημα και μάλιστα με τόσα πολλά «παραθυράκια» ως προς τον ορισμό του, ενώ αρκεί η απουσία συναίνεσης να τον ορίσει;
Προφανώς και δεν είναι εκδούλευση σε ψηφοφόρους, όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ σάρωσε στις φυλακές της χώρας, οκ. Τότε γιατί; Τι εξυπηρετεί αυτή η ρύθμιση; Είναι άραγε ικανός λόγος η διακηρυγμένη επιθυμία «αποσυμφόρησης» των φυλακών; Και μέχρι που μπορεί να φτάσει ο νομοθέτης προκειμένου αυτή να επιτευχθεί;
Φυσικά, οι υπερευάσθητες οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή οι υπό των ανθρώπων του στελεχωμένες αρμόδιες υπηρεσίες ή φορείς Ισότητας κλπ κλπ, σιωπούν, αφού προηγουμένως υποκριτικά, διέρρηξαν τα ιμάτια τους για τον όρο «νοικοκυρές» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Καμία εντύπωση. Οι αριστερές ευαισθησίες μοιάζουν με του Φαρισαίου που διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο. Το μάθαμε καλά.
Αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Υπουργός Δικαιοσύνης συμπεριλαμβάνει μια τέτοια ρύθμιση στον νέο ΠΚ; Ειλικρινά δεν μπορώ να βρω άλλη ερμηνεία να δώσω παρά μόνο πως ο ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμεί και με αυτόν τον τρόπο να αφήσει ένα πλήρες χάος εγκαταλείποντας άτακτα στην εξουσία. Ακολουθώντας την άποψη σύμφωνα με την οποία «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», προσβλέπει στο χάος που θα ακολουθήσει αν ακολουθηθεί αυτή και άλλες αντίστοιχες διατάξεις του νέου ΠΚ, ώστε η επόμενη κυβέρνηση, κοντά σε όλα τα υπόλοιπα να πρέπει να διαχειριστεί και αυτήν την κατάπαυση. Ειλικρινά, δεν μπορώ να βρω άλλον λόγο.
Να πω μόνο, πως θεωρώ αυτονόητο, η επόμενη κυβέρνηση, του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ακυρώσει στο σύνολό τους όλα αυτά τα νομοθετήματά της τελευταίας στιγμής, που φυσικά ουδεμία θετική συνέπεια θα έχουν στην πατρίδα μας αλλά ήρθαν αυτές τις μέρες στην υπό διάλυση Βουλή, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν τα άθλια σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Τιτή Ντολαπτσή