Να αγαπάτε τον εαυτό σας, να τον προσέχετε…

Να αγαπάτε τον εαυτό σας, να τον προσέχετε. Πρώτα από όλα για εσάς τις ίδιες αλλά και για όσους σας αγαπούν και σας έχουν ανάγκη. Φροντίστε την υγεία σας. Κάντε εξετάσεις μία  φορά το χρόνο. Μην παραμελείτε την πρόληψη , φροντίστε το σώμα σας, τον εαυτό σας και δείξτε  του σεβασμό.  Να είστε σίγουρες ότι θα σας το ανταποδώσουν.
Μάθετε να μην δικαιολογείτε την  αδιαφορία ή την καθυστέρησή σας.  Για εμάς τις γυναίκες π.χ στο ζήτημα του καρκίνου του μαστού, του πιο συχνού «γυναικείου» καρκίνου, δεν χωράνε παραλήψεις.  Η ετήσια μαστογραφία, η κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό και η μηνιαία αυτοεξέταση είναι καθοριστικής σημασίας.  Μην αμελείτε στιγμή. Κλείστε ραντεβού τώρα με τον γιατρό σας.
Ο καρκίνος του μαστού δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να προσβάλλει οποιαδήποτε γυναίκα. Κάθε χρόνο στη χώρα μας καταγράφονται περίπου 4.500 νέα περιστατικά, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα εκδηλώσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.  Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, φίλες μου. Η υγεία σας θα πρέπει να είναι άμεση  προτεραιότητα. Να αγαπάτε τον εαυτό σας, να τον προσέχετε. Γιατί εσείς μπορείτε να το κάνετε καλύτερα από τον καθένα!

Τιτή Ντολαπτσή