ΝΕΑ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ OLYMPICO VISION Η ΕΦΗ ΣΑΜΑΡΤΖΟΠΑΝΟΥ

Καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Olympico Vision την αγαπημένη παιδική συγγραφέα και δημιουργική εκπαιδευτικό Ευτυχία Σαμαρτζοπάνου ως Εθελόντρια Πρέσβειρα και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την από κοινού διεκδίκηση του οράματός μας. Η κα Σαμαρτζοπάνου είναι μητέρα δύο αγοριών και απασχολείται ως Μηχανικός Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σπούδασε Μηχανικός Πληροφορικής, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών -με διάκριση- στα «Πληροφοριακά και Επικοινωνιακά Συστήματα (στην Κατεύθυνση Ασφάλεια Συστημάτων), είναι τελειόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη «Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση» και Υποψήφια Διδάκτωρ στη «Διδακτική της Πληροφορικής».
Διαθέτει 20 έτη επαγγελματικής εμπειρίας σε διάφορους τομείς της Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και τη Δημιουργία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Έχει τιμηθεί με έπαινο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ έχει αποσπάσει εύφημο μνεία για το διήγημα «Ο παππούς Χρήστος» από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά χρησιμοποιώντας το συγγραφικό ψευδώνυμο «Αριάδνη Δάντε», με το οποίο είναι γνωστή στο ευρύ κοινό.
Τον Μάιο του 2020 η ομάδα δύο εντεκάχρονων μαθητών της απέσπασε την 1η θέση του Διαγωνισμού Συνεργατικής Μάθησης στην Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Έργο StoryLogicNet και τη 2η σε διεθνές επίπεδο, ενώ τον Δεκέμβριο του 2020 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκπαιδεύοντας τους συγγραφείς του…τώρα» απέσπασε Έπαινο από την Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά στον 65ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό.
Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται δέκα βιβλία και δεκατέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα για την εισαγωγή παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας στην Πληροφορική μέσα από τη βιωματική μάθηση. Τα τελευταία επτά χρόνια έχει εκπαιδεύσει εθελοντικά περισσότερα από 8.000 άτομα (κυρίως παιδιά) στις βασικές έννοιες προγραμματισμού, ενώ έχει διοργανώσει δεκάδες δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και την παιδεία.