Ψάχνοντας και πάλι για κορόιδα.

Παρακολουθήσαμε όλοι με μεγάλη προσοχή  το διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη.  Θα περίμενε κανείς να ακούσει έναν ειλικρινή απολογισμό της μέχρι τώρα κυβερνητικής θητείας. Ίσως μία θαρραλέα αναφορά σε λάθη και παραλείψεις της συγκυβέρνησης.
Θα περίμενε  κάποιος άλλος να ακούσει μία συγνώμη  για την πρόσφατη εθνική τραγωδία στο Μάτι και να φανεί μία σπίθα μεταμέλειας  στα λόγια του Πρωθυπουργού . Μπορεί και να είμασταν τυχεροί  να ακούσουμε  ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα και  πώς θα πορευτεί η  χώρα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.
Τίποτα από  όλα αυτά δεν έγινε. Ο κ. Τσίπρας είναι μάλλον ο τελευταίος Έλληνας που βλέπει μόνο επιτυχίες σε όσα έκανε η Κυβέρνησή του από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα.
Με την γνωστή τακτική του παραποιεί κάθε ίχνος πραγματικότητας πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.  Αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων , κυνικός και δυστυχώς απίστευτα λαϊκιστής και λαοπλάνος.
Ένας διχαστικός Πρωθυπουργός , είναι πληγή για ένα έθνος. Με το διάγγελμά του σηματοδότησε μία νέα διχαστική και πολωτική περίοδο.  Αντί για την αναζήτηση μίας στοιχειώδους συναίνεσης , επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα ακραίου πολιτικού λόγου που δεν δίστασε να στοχοποιήσει και τον Λουκά Παπαδήμο.  Έναν άνθρωπο που προσέφερε τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ως Πρωθυπουργός σε μια πολύ δύσκολη ιστορική στιγμή και κινδύνεψε να χάσει  την ζωή του.
Σε κάθε περίπτωση εμείς κρατάμε τη μόνη αλήθεια που είπε  ο κ. Τσίπρας κατά την εκλογή του Νέου Γραμματέα του  ΣΥΡΙΖΑ. Είπε επί λέξη ότι το κόμμα του είναι πλέον η απόλυτη προτεραιότητα για εκείνον. Δηλαδή με απλά Ελληνικά , πρώτο  μέλημα του Πρωθυπουργού μας   είναι η δική του πολιτική επιβίωση και η   διατήρηση της ηγεσίας του κόμματος  μετά  την επερχόμενη ήττα του στις εκλογές. Ο ίδιος εξαπάτησε για να πάρει την εξουσία της χώρας  , κυβέρνησε και απέτυχε.
Αυτή τη φορά όμως ,  ο  λαός  γυρίζει την πλάτη στα ψέματα. Οι Έλληνες κλείνουν τα αυτιά στον διχαστικό λόγο. Αναζητούν λύσεις , προοπτική και ελπίδα για οριστική διέξοδο από την κρίση. Και  αυτός ο  Πρωθυπουργός σίγουρα δεν μπορεί να εγγυηθεί μία τέτοια πορεία.  Αυτό  μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.
Όχι άλλα χαμένα χρόνια . Όχι άλλη κοροϊδία….

Τιτή Ντολαπτσή