ΣΤΑΣΗ… ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

Στάση… στην Ανάσταση..!!
Και φθάνουν οι μέρες … που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα με τις καθιερωμένες ευχές και τις στερεότυπες ερωτήσεις:
.. Άντε και Καλό Πάσχα..
– και που θα κάνετε Πάσχα ;
– θα πάρετε και τα μικρά;
– α… θα μείνουν με τον παππού και τη γιαγιά;
– πολύ ωραία … να πάτε εκεί στο γυναικείο μοναστήρι μεγάλη Παρασκευή .. έχει ωραίο Επιτάφιο..
– και που θα ψήσετε;
-.. θα έρθει και η Μυρσίνη; μπράβο ωραία ωραία…Ε τι να κάνει και αυτή μόνη της…
-.. και ποτέ γυρίζετε;
-.. ωραία … ωραία επταήμερο δηλαδή.. μωρέ μπράβο .. κ αυτός ο Θανάσης να ξεκουράζεται λίγο… καλά που χούμε και αυτές τις γιορτές … και παίρνουμε καμία ανάσα ..!!!
Αυτά μέχρι πέρσι !!!
Φέτος Πάσχα έξω θα κάνει μόνο ο Κοροναιος.!! Θα κάνει το Καθολικό… Ιταλία ή Ισπανία έτσι ακούγεται και μετά θα δει τι θα κάνει με το Ορθόδοξο!!! Για να μη του μυρίσουν κουλουράκια, τσουρέκια και κυρίως αρνάκι, κοκορετσάκι, παϊδάκι κι όλα τα Πασχαδομεζεδάκια… αντί για «καλό Πάσχα» ας αρχίσουμε το καλό «Μένουμε Σπίτι»… άντε και «καλό Μπαλκόνι» το πολύ πολύ… Πάσχα υπό περιορισμό … Ίσως το Πάσχα σαν έννοια να περιορίζεται … η Ανάσταση, όμως δεν εγκλωβίζεται …δεν κλείνεται σε τοίχους και σε μπαλκονόπορτες … η Ανάσταση, είναι, ή μάλλον βιώνεται στην Ψυχή μας … γίνεται στην υπαρξιακή μας διάσταση, στη μήτρα της Ελπίδας και στης Ζωής τη συνέχεια..
Η Ανάσταση δηλώνει την ύπαρξη του Φυσικού ανύπαρκτου, αδύνατου, ανεξήγητου, αλλά που συνέβη, δεν είναι μέρος του Πάσχα… είναι η μοναδική κορυφαία στιγμή της απόδειξης της Θέωσης!!!
Στη πορεία για το Πάσχα λοιπόν, πιο καλά στη διαδρομή για το Πάσχα με το κοινωνικό ή τo εθνικό μας λεωφορείο πρόσεχε, που θα κατέβεις … Στάση «Ανάσταση» ποτέ πιο πριν… αλλά κυρίως μη τη προσπεράσεις!!!…