ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ THE DΕCISION MAKER ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Global news for world leaders and savvy investors

https://www.thedecisionmaker.co/post/olympico-vision-one-woman-a-noble-vision-and-a-message-for-world-peace

Olympico Vision: Μια γυναίκα, ένα ευγενές όραμα και ένα μήνυμα για την παγκόσμια ειρήνη.

Αθήνα, Ελλάδα, Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022

Ο εκδότης και διευθύνων σύμβουλος του The Decision Maker κ. Άγγελος Τσιγκόπουλος , είχε τη χαρά και την τιμή να γνωρίσει την κα Θεοτόκη Τιτή Ντολαπτσή , Πρόεδρο της Olympico Vision, στην Αθήνα για να συζητήσουν τους στόχους του οργανισμού.

Λίγα λόγια από την Πρόεδρο της Olympico Vision, Θεοτόκη Τιτή Ντολαπτσή

Οι χώρες δεν περιμένουν να κερδίσουν από τις πωλήσεις εισιτηρίων, αλλά ελπίζουν να κερδίσουν από το κύρος των διαγωνισμών και την ενίσχυση της εθνικής τους εικόνας στο εξωτερικό. Είναι πλέον ακόμη πιο προφανές ότι οι εύρωστες χώρες θα έχουν νέες προτεραιότητες μετά την πανδημία και όχι μια μάχη με το Ολυμπιακό κόστος και το χρέος, καθιστώντας τώρα την ιδανική στιγμή για την επανεκκίνηση των Αγώνων. Η πανδημία και η οικονομική κρίση έχουν συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο. Να αναφέρουμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν χάσει εδώ και καιρό τη γοητεία και την αίγλη τους. Ενώ οι Ιδέες του Ολυμπισμού έχουν εξασθενίσει και οι Αγώνες έχουν πάψει να χρησιμεύουν ως όχημα για την ενοποίηση του λαού, ενώ έχουν αναπτυχθεί ακόμη και κινήματα εναντίον των Αγώνων.
Δεν θα βάλαμε στόχο κάτι που θα θεωρούσαμε αδύνατο. Αν και η αρχική πρόταση του βαρόνου Pierre de Coubertin για αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων αντιμετωπίστηκε με χλεύη και αδιαφορία, δεν πτοήθηκε. Μετά από 1500 χρόνια, αναβίωσε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896 με επιμονή και αντοχή. Παρόλο που ήταν πολύ πιο δύσκολο να γίνει, το έκανε. Είμαι πεπεισμένη ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με βάση τις μέχρι τώρα απαντήσεις. Νομίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά νοιάζονται για το έθνος μας και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για αυτό, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα δικά τους πολιτικά συμφέροντα ή προσωπικούς στόχους, αλλά αντίθετα έχουν κίνητρο την αγάπη για τα ανθρωπιστικά ιδανικά της Ελλάδας και συνεπώς αυτά που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Ως γνήσια Μακεδόνισσα, θα παραθέσω τα λόγια του Μεγάλου Αλεξάνδρου: « Δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο για αυτόν που θα προσπαθήσει ».

 

Θεοτόκη Τιτή Ντολαπτσή – Πρόεδρος της Olympico Vision

DM: Τι είναι η Olympico Vision;

OV: Η Olympico Vision είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε σύμφωνα με το άρθρο 741 του Αστικού Κώδικα (Αστικός Κώδικας), στις 08/12/2020. είναι πρωτοβουλία της κας Θεοτόκη-Τιτή Ντολαπτσή . Η Olympico Vision είναι ένας Πολιτιστικός Οργανισμός Ειδικού Σκοπού, ο οποίος υποστηρίζει τις παγκόσμιες Ολυμπιακές Αξίες και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες αυτού του πλανήτη, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκείας, φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή πολιτικών απόψεων. Η Olympico Vision δεν εκπροσωπεί κανένα πολιτικό κόμμα και δεν εξυπηρετεί πολιτικούς σκοπούς

DM: Ποια είναι η αποστολή του οργανισμού σας;

OV: Αποστολή μας είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου ρεύματος υποστηρικτών, η ανάληψη δράσεων, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών με αξιόπιστα γραφεία της κοινωνίας των πολιτών διεθνώς, προκειμένου να συμβάλουμε στην προώθηση και υλοποίηση της ιδέας για μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα. με διαφορετική Χώρα/Πόλη ως διοργανωτή κάθε φορά.

Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στο να πείσουμε τους εμπλεκόμενους φορείς ότι η μόνιμη επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στην πατρίδα τους είναι μονόδρομος με πολλά πλεονεκτήματα για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Χρησιμοποιούμε όλες τις κατάλληλες μεθόδους για να το πετύχουμε, συμπεριλαμβανομένων:
• Τακτική επικοινωνία με τα μέλη μας
• Η διαμόρφωση ομάδων εργασίας
• Η ανάπτυξη εκστρατειών σε σχολεία και δήμους
• Η οργάνωση ομιλιών και άλλων δημόσιων εκδηλώσεων
• Η οργάνωση ενημερωτικών εκστρατειών που αφορούν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό
• Η ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας με άλλους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς που έχουν σχετικούς ή παρόμοιους σκοπούς

Για το λόγο αυτό, εγκαινιάσαμε μια παγκόσμια πλατφόρμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας υποστήριξης, που απευθύνεται σε όλους όσους πιστεύουν στο όραμά μας. Η πλατφόρμα μπορεί να προσεγγιστεί ως εξής:

Για τους Έλληνες ψηφοφόρους

ΥΠΟΓΡΑΦΩ – ΣΤΗΡΙΖΩ

Για άλλους ψηφοφόρους

SUPPORT OUR VISION

DM: Πώς χρηματοδοτείται ο οργανισμός σας;

OV: Η Olympico Vision έχει τρεις πηγές χρηματοδότησης: πρόγραμμα υποστηρικτών, χορηγίες και δωρεές.

Πρόγραμμα Υποστηρικτών

Η Olympico Vision έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα υποστηρικτών μέσω του οποίου όποιος επιθυμεί να βιώσει από κοντά την προσπάθεια ολοκλήρωσης του οράματός μας μπορεί να γίνει υποστηρικτής. Η ετήσια συνδρομή είναι 20 ευρώ. Μετά την πληρωμή, κάθε υποστηρικτής λαμβάνει τη σχετική κάρτα υποστηρικτή. Επιλέξιμοι υποστηρικτές είναι άτομα άνω των 15 ετών, ενώ οι νεότεροι υποστηρικτές πρέπει να έχουν τη γονική συγκατάθεση.

Μπορείτε να βρείτε τη διαδικασία μέσω του παρακάτω συνδέσμου.

BECOME A MEMBER

Χορηγίες και Δωρεές

Έχουμε υιοθετήσει μια μοναδική προσέγγιση στο πρόγραμμα Χορηγιών και Δωρεών, στόχος του οποίου είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση σχετικά με την αποστολή μας. Ζητάμε από τους χορηγούς μας να γίνουν οι Στρατηγικοί μας εταίροι Δημοσίων Σχέσεων, χορηγώντας μια εκστρατεία κοινωνικής δικτύωσης ή/και μια πλήρη καμπάνια Δημοσίων Σχέσεων στην περιοχή τους.

Ο σχετικός σύνδεσμος βρίσκεται παρακάτω.

BECOME A SPONSOR

Δ.Μ.: Ποια είναι η σχέση σας με το ελληνικό κράτος και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή;

OV: Οι δραστηριότητες της Olympico Vision είναι πολύπλευρες. Επικοινωνούμε με ευημερούσες χώρες του Κόλπου, ελληνικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο, διανοούμενους φιλέλληνες, Αμερικανούς γερουσιαστές που υποστηρίζουν επί του παρόντος την Olympico Vision με πολλούς τρόπους και πολλές ομάδες στην Ελλάδα.

Γνωρίζουμε την επιρροή της ΔΟΕ, αλλά δεν έχουμε δημιουργήσει σχέση με τον οργανισμό ακόμα. Πιστεύουμε ότι καθώς το έργο μας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, και θα ήταν συνετό να ξεκινήσουμε την επαφή σε μεταγενέστερο στάδιο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σκληρή δουλειά μας θα τραβήξει την προσοχή της ΔΟΕ και είμαστε βέβαιοι ότι τελικά θα υιοθετήσουν το όραμά μας.

Το όραμά μας ήδη διαδίδεται σε όλο τον κόσμο από τους πρεσβευτές μας στο Πίτσμπουργκ, το Λονδίνο, τη Λατινική Αμερική και την Κύπρο. Είμαστε βέβαιοι ότι η Olympico Vision θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καθώς και με οποιαδήποτε άλλη ελληνική κυβέρνηση, γιατί η μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει ένα εθνικό επίτευγμα με μακροπρόθεσμη οικονομική και γεωπολιτική σημασία.

.

DM: Πώς επωφελείται η Ελλάδα και οι διάφορες χώρες/πόλεις από την αποστολή του οργανισμού σας;

OV: Τα οφέλη που προκύπτουν από την αποστολή μας, το κάνουν φυσικά. Τα έχουμε συνοψίσει σε Οικονομικά, Ηθικά και Πολιτικά.

Χρηματοοικονομικά

Τα πλεονεκτήματα έχουν πολλές μορφές, αλλά πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι όσον αφορά την οικονομική πτυχή. Το σχέδιό μας δεν προτείνει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων με την μορφή της διοργάνωσης των αγώνων το 2004. Μόνο η μίσθωση και η συντήρηση της τρέχουσας ελληνικής υποδομής θα απαιτήσει χρηματοδότηση από τη ΔΟΕ. Πολλά έθνη διαγωνίζονται για να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μέλλον με στόχο να ενισχύσουν το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας και να δημιουργήσουν εισόδημα μέσω της φιλοξενίας τους. Αυτά τα πλεονεκτήματα, ωστόσο, μειώνονται από το βαρύ κόστος που συνεπάγεται η διοργάνωση μιας τόσο μεγάλης εκδήλωσης. Σε σύγκριση με τις δαπάνες κατασκευής νέων Ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε άλλα μέρη κάθε τέσσερα χρόνια, το κόστος συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων στη χώρα υποδοχής, την Ελλάδα, θα είναι ελάχιστο.

Με τη δυνατότητα να εμφανίζεται σε όλες τις μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο για τα τέσσερα χρόνια πριν από τους αγώνες με το brand name “GREECE”, η ιδέα μας επιτρέπει σε αναπτυσσόμενες χώρες να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς κάθε διοργανώτρια χώρα επιδιώκει να διαφημιστεί.

Η κατάργηση της διαδικασίας υποβολής προσφορών για τους Αγώνες θα εξοικονομήσει χρόνο και πόρους, δεδομένου ότι η ίδια η διαδικασία είναι δαπανηρή και χρονοβόρα. Δεδομένου ότι ορισμένες χώρες έχουν αποσύρει τις υποψηφιότητές τους τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω κόστους, εάν η Ελλάδα φιλοξενήσει μόνιμα τους Αγώνες, θα βοηθούσε τις κυβερνήσεις να μειώσουν σημαντικά το κόστος που σχετίζεται με τους Αγώνες, ενώ οι χορηγοί θα μπορούσαν να αλλάξουν τη στρατηγική χορηγιών τους κάνοντας δωρεές σε φιλανθρωπία και έργα που προάγουν τον αθλητισμό.

Κάθε διοργανώτρια χώρα θα προωθηθεί σε όλο τον κόσμο και θα επωφεληθεί από την επιτυχία της διοργάνωσης σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που ήταν πάντα ελκυστική για τους τουρίστες. Η Διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 δείχνει ότι η Ελλάδα, ως ανεπτυγμένη χώρα και «μητέρα» των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι έτοιμη να επαναλάβει το έργο, ανά πάσα στιγμή, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, τον επαγγελματισμό και την προηγμένη τεχνολογία της.

Ηθικά

Μια άλλη πτυχή είναι η ιστορική. Η πρότασή μας είναι να προσφέρει στους αθλητές την ευκαιρία να αγωνιστούν στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και να νιώσουν την ενέργεια και τον αθλητισμό, όπως έκαναν οι συναθλητές τους το 776 π.Χ. διατηρώντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αναπτύσσοντας την αρμονία υπό ευγενή άμιλλα, οι άνθρωποι έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να υιοθετήσουν μια πιο ανθρωποκεντρική και έντιμη προσέγγιση ζωής, μακριά από προσωπικά συμφέροντα που βλάπτουν την κοινωνία μας και οδηγούν στη διαφθορά.
Η φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα θα μας δώσει την ευκαιρία να γίνουμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι ως αποτέλεσμα της πρακτικής εφαρμογής των Ολυμπιακών αξιών τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, ενώ η σύγχρονη Ελλάδα θα γίνει πνευματικός ηγέτης του κόσμου.

Πολιτικά

Σε μια ασταθή περίοδο στις Διεθνείς Σχέσεις, η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει το έδαφος όπου θα μπορούσε να υλοποιηθεί η αρχαιοελληνική ιδέα της Ολυμπιακής εκεχειρίας, ανεξάρτητα από πιθανές στρατιωτικές συγκρούσεις . Η γεωπολιτική θέση της χώρας, τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας και η τεράστια εμπειρία διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι στοιχεία που θα πρέπει να εμπλουτίσουν περαιτέρω την ιδέα.

Συνοψίζοντας , θα θέλαμε το Olympico Vision να γίνει παγκοσμίως αντιληπτό ως ένα ευγενές όραμα της ανθρώπινης ενότητας και ένα μήνυμα για την Παγκόσμια Ειρήνη .

Μάθετε περισσότερα για εμάς:

HOME

Ψηφίστε μας:
Για τους Έλληνες ψηφοφόρους

ΥΠΟΓΡΑΦΩ – ΣΤΗΡΙΖΩ

Για άλλους ψηφοφόρους

SUPPORT OUR VISION

Χορηγήστε μας:

BECOME A SPONSOR